Wat houdt me tegen

13/09/2019 / Esther Oomen

Soms heb je van alles in je hoofd wat je wilt gaan doen of wat je wilt bereiken. En op een of andere manier houdt iets je dan tegen. Je kunt er niet de vinger precies op leggen, maar ergens gebeurt er iets, waardoor je je doel toch (net) niet bereikt. Waardoor je toch afhaakt als het er op aan komt te gaan doen wat je gepland had. Wat is dat dan toch elke keer? En hoe kom je er vanaf, zodat je wel bereikt wat je voor ogen hebt?

Energie van Ontspannen Werkt

Je talenten inzetten op een ontspannen manier, dat is Ontspannen Werkt. Maar dan is het wel handig als je weet wat je talenten zijn en hoe je hiervan je baan kunt maken. En als het niet lukt om je baan te maken van je talenten, om welke reden dan ook, hoe je er dan wel voor kunt zorgen dat je veel dingen doet waar je blij van wordt en die er toe doen.

Soms heb je niet de mogelijkheden om een juf in handvaardigheid te worden op een basisschool. Gewoon omdat het te lang duurt, te veel opleiding voor nodig is, of te veel geld. Wat waarschijnlijk wel binnen bereik ligt is om een middag of avond in de week/maand bij een clubje les te gaan geven, of om zelf een clubje te beginnen. Op die manier ben je toch op een ontspannen manier met je talenten aan de slag en daar krijg je weer positieve energie van.

En als je dit soort stappen durft te zetten, kom je langzaam maar zeker steeds meer in de richting van je ideale leven en werk.

Door je energie

In mijn praktijk zie ik regelmatig mensen die niet bereiken wat ze willen of die onbewust hun eigen mogelijkheden saboteren. Vaak liggen hieronder onverwerkte emoties die ze eerder opgedaan hebben. Deze emoties zitten vast in hun lichaam en beïnvloeden stiekem heel veel. Vaak weet je zelf niet goed wat je tegen houdt.

Wanneer je aan de slag gaat met deze emoties, wat in vrij korte tijd gedaan kan worden, merk je dat je het probleem van eerst helemaal niet meer zo’n probleem is. Dat je de oude emotie er vanaf gehaald hebt, en dat je het nu veel meer van een afstandje kan bereiken, zonder dat de oude emotie je tegenhoudt.

Je voelt deze emoties in je lichaam, dus wil je er zelf mee aan de slag, neem de weerstand op iets of het gevoel ergens over in gedachten. Voel waar de weerstand of het gevoel in je lichaam zit. Voel hoe het voelt en maak het gevoel dan groter. Maak het nog groter en erger totdat je er doorheen gaat en voelt dat het opgelost is.

Vind je het lastig om dit te doen, maak dan een afspraak, dan begeleid ik je in mijn praktijk door je emotie.

Doelen stellen en halen

Vaak zijn de doelen die we onszelf stellen en opleggen heel groot. We willen in drie maanden 20 kilo afvallen. Of we willen de perfecte moeder zijn. Of bijvoorbeeld binnen drie maanden een promotie.

Doordat de doelen die we onszelf stellen zo groot (en bijna onbereikbaar) zijn, maken we het voor onszelf heel moeilijk. Terwijl we natuurlijk onze doelen ook in stapjes kunnen behalen. En als het ons lukt om een stapje te maken, zoals we gepland hadden, worden we ook weer gemotiveerd voor de volgende stap en wordt deze ook makkelijker bereikbaar.

Bedenk eens een voorbeeld van jezelf, waarbij jij een te grote stap ineens wilde zetten. Hoe zou je deze grote stap op kunnen delen in bijvoorbeeld drie of vijf kleine stappen? Kun je al met de eerste stap beginnen? Ga er mee aan de slag en je zult merken dat het beter werkt dan één groot doel ineens behalen.

Wil jij met bovenstaande tips aan de slag, maar weet je niet waar te beginnen? Maak dan nu hier een afspraak voor een gratis resultaatsessie. In deze gratis sessie bespreken we waar je tegen aanloopt en hoe ik je daarmee verder kan helpen.