Je vindt je baan niet meer leuk

15/07/2019 / Esther Oomen

Na je studie ben je in een baan beland en vanuit die baan ben je bijna als vanzelf in je huidige baan terecht gekomen. Als je heel eerlijk bent, ben je niet meer de persoon die je was toen je afstudeerde en zit je in je baan niet echt meer op je plek. Maar wat wil je dan wel, je hebt geen idee. Lees hieronder verder.

De realiteit is dat het lastig was een passende baan te vinden.

Hoe ben je in deze baan beland?

Toen je nog studeerde, had je een prachtig beeld van hoe jouw wereld er uit zou gaan zien. Als je klaar was met studeren, dan ging jij de wereld verbeteren via je baan. Je ging je inzetten voor goede doelen en mensen zouden weten dat je er toe doet. Daarnaast wil je je ook een leuk gezin met een paar kinderen en alles zou helemaal goed komen.

De realiteit is dat het lastig was een passende baan te vinden. Dat je in je huidige baan bent gerold via via en dat je van plan was op het als opstapje te gebruiken. Inmiddels ben je wel wat gegroeid in je functie, maar als je heel eerlijk bent, is dit niet de baan en het leven wat je voor jezelf bedacht had voor na je studie.

Geen tijd voor een lang artikel?
Ga direct aan de slag met deze 7 ontspanningsoefeningen!
  • Leer te ontspannen
  • Breng je energie weer in balans
  • Doe weer dingen waar je energie van krijgt
Oefeningen downloaden

Combinatie gezin en werk is best lastig

Drie of vier dagen werken in combinatie met de zorg voor de kinderen leek van tevoren goed te doen, maar in de praktijk merk je dat je de hele dag aan het rennen, regelen en brandjes blussen bent.

Je voelt dat je alles net niet zo goed doet als je zou willen. Je hebt op werkdagen amper tijd om iets leuks met de kinderen te doen. Wanneer je terug komt van je werk, start je met het koken van het eten. Daarna ruim je de boel op en is het voor de kinderen al weer bijna tijd om tanden te poetsen en naar bed te gaan. Als de kinderen dan in bed liggen, doe je nog even vlug een wasje of strijk je wat, de dag is al weer voorbij en je belandt uitgeblust op de bank.

Ook op je werk merk je dat je je niet kunt inzetten zoals je zou willen. Je kunt minder overwerken dan eigenlijk zou moeten en dan je eigenlijk zou willen in drukke tijden. Je voelt je vaak moe en je hebt het idee dat je veel meer zou kunnen, als je maar uitgerust zou zijn.

Wat heb jij nodig in je werk?

Om te ontdekken wat je nodig hebt in je werk, dien je eerst te ontdekken wat jij als persoon nodig hebt. Wat vind je belangrijk in deze fase van je leven, wat heb je geleerd waar je waarde aan hecht, wat wil je verder nog bereiken naast de dingen die je al bereikt hebt?

Hoe kun jij ervoor zorgen dat je altijd voldoende energie en tijd hebt om op een ontspannen manier te werken? Als je altijd energie en tijd hebt en hier ontspannen mee om kunt gaan, zul je zien dat als vanzelf de mooie dingen in het leven op je pad komen.

Als je meer energie hebt, is het makkelijker om een positieve mindset te houden, waardoor je de leuke dingen van het leven sneller ziet. En je zult zien dat wanneer je de leuke dingen van het leven ziet, je deze leuke dingen ook meer naar je toe zult trekken en je ze ook meer ‘toevallig’ zullen overkomen.

Wie weet, krijg je een mooie kans op je droombaan of weet je nu wat je altijd al had willen doen in je werk.

Wil je meer oefeningen?
Ga direct aan de slag met deze 7 ontspanningsoefeningen!
  • Leer te ontspannen
  • Breng je energie weer in balans
  • Doe weer dingen waar je energie van krijgt
Oefeningen downloaden