5 meest effectieve tips uit het Ontspannen Werkt-programma

15/10/2019 / Esther Oomen

Ook jij hebt veel te doen en er staat altijd nog wel iets op je to-do lijstje. Om je tegemoet te komen, heb ik de 5 meest effectieve tips uit het Ontspannen Werkt-programma voor je op een rijtje gezet.

Hieronder vind je 5 meest effectieve tips om meer ontspannen te leven en werken. De oefeningen zijn makkelijk uit te voeren, er staan er zeker een paar bij die jij vandaag al kunt gaan toepassen.

Je werkt om te leven, je leeft toch niet om te werken!

5 meest effectieve tips om meer ontspannen te leven en werken

Effectieve tip 1

Doe de dingen één voor één. Werk iets af en ruim het op, zodat je met een schone lei kunt beginnen aan het volgende. Anders blijven er in je hoofd ook allerlei dingen op niet afgehandeld staan en dat kost enorm veel energie. Vergeet niet om tussen twee klusjes door een pauze te nemen. Dit kan bijvoorbeeld een kopje thee zijn of een rondje wandelen.

Effectieve tip 2

Probeer zo veel mogelijk dingen te eten en drinken die je energie geven in plaats van dat ze je energie kosten. Op die manier houd je meer energie over voor de dingen die je echt belangrijk vindt. Ontdek hoe dit voor jouw werkt en pas het vanaf vandaag toe. Wat voelt voor jou goed? Dit kan voor iedereen anders zijn.

Effectieve tip 3

Focus op wat er wel is, in plaats van op wat er niet is. Op die manier sta je open voor de positieve dingen die je in je leven hebt. En als je open staat voor positieve dingen, zie je vanzelf nog meer mogelijkheden op je pad komen. Maak er gebruik van! Maak je leven zoals jij het wilt hebben en geniet er van. Buig minder fijne dingen om door er een positieve draai aan te geven.

Effectieve tip 4

Ontdek waardoor je jezelf tegen laat houden en ga het vanaf nu anders doen. Als jij echt dat ene doel wilt bereiken, ben jij zelf degene die actie kan ondernemen. Lukt het niet op de ene manier, ga dan op zoek naar een manier die wel werkt. Je kunt het! Neem actie. Laat je niet tegenhouden door anderen.

Effectieve tip 5

Bepaal wat voor jou belangrijk is in je leven. Wat zijn jouw dromen? Wat wil je bereiken? Zodra je dat weet, kun je de eerste stappen zetten in de goede richting om je dromen uit te laten komen. Ook al begin je misschien in het klein met je droom, je kunt nu nog niet overzien waar deze droom je gaat brengen. Ga op pad naar je droom en maak gebruik van de mogelijkheden die je tegenkomt.

Wil je meer oefeningen?
Ga direct aan de slag met deze 7 ontspanningsoefeningen!
  • Leer te ontspannen
  • Breng je energie weer in balans
  • Doe weer dingen waar je energie van krijgt
Oefeningen downloaden